Een optocht in het Archeon. Voorop een ridder op zijn paard en een vaandeldrager.

Het Archeon (filmpje)

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, bezoek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. In themapark het Archeon stap je in de geschiedenis. Ontdek zelf hoe het vroeger was!

In het Archeon kun je naar het kamp van de jagers-verzamelaars, een Romeins stadje en het middeleeuws stadje Gravendam. De gebouwen, hutten en huizen die je daar ziet, hebben echt in ons land gestaan.

In het kamp en de stadjes ontdekt je zelf hoe de mensen woonden en werkten. Je kunt er meedoen aan allemaal leuke activiteiten, zoals varen in een boomstamkano, een fibula maken, zwaardvechten en boogschieten.

Het park heeft ook een Romeins museum. Daar kun je echt archeologisch aardewerk onderzoeken en skeletmateriaal van dieren aanraken! Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.