Welkom in de 80-jarige Oorlog

Willem van Oranje, Maurits, Filips de Tweede en Alva zijn al eeuwen dood, maar voor talkshow host Dorine Goudsmit maken ze graag een uitzondering. Stuk voor stuk zitten zij bij haar op de bank om alles te vertellen over de tijd waarin zij leefden, de tijd van de 80-jarige oorlog.

Bekijk de historische comedy Welkom in de 80-jarige Oorlog! De 80-jarige oorlog duurde van 1568 tot 1648. Tijdens deze oorlog komen de Nederlanden in opstand tegen hun heer koning Filips de Tweede van Spanje.

Alle grote historische momenten uit die periode komen in deze show langs: het turfschip van Breda, de slag bij Nieuwpoort, het Leidens ontzet, het ontstaan van het Wilhelmus, de strijd van Kenau en natuurlijk de moord op Willem van Oranje. Kijken dus! Elke zondag om 18:05u op NPO Zapp!

Afleveringen
Bekijk de afleveringen hier!

Aflevering 1 – Het voorspel
Aflevering 2 – Het begin van de opstand
Aflevering 3 – De opstand hapert
Aflevering 4 – De geboorte van de Nederlanden
Aflevering 5 – Listen en Twisten
Aflevering 6 – De stedendwinger
Aflevering 7 – Oorlog op zee