Vrienden onder vuur

Vrienden onder vuur is een spannend historisch jeugdboek van Bies van Ede. Het verhaal gaat over de vrienden Eva en Evert. Eva en Evert groeien op in Haarlem 1572, midden in de Tachtigjarige Oorlog.

Als het Spaanse leger voor de stadspoorten staat om Haarlem in te nemen, geven de inwoners zich niet gewonnen. Ook Eva en Evert helpen mee. Ze kruipen door de ondergrondse gangen en laten een vat buskruit ontploffen onder het Spaanse kamp. Bij de ontploffing komen twee Spanjaarden de stad in. Eén van hen heeft een geheime missie: werk de Haarlemmers tegen.

Na de gevaarlijke heldendaad van Eva en Evert besluiten hun ouders dat de kinderen ’s nachts de stad uit moeten, over het ijs. Maar diezelfde nacht nadert er ook een hulpleger dat Haarlem komt bevrijden. De Spanjaarden weten van hun komst en gaan hen tegemoet. Eva en Evert komen terecht in een oorlog op het ijs. Iemand heeft de bevrijding verraden…

Vrienden onder vuur
Schrijver: Bies van Ede
Leeftijd: 10-12 jaar
Uitgever: Omniboek
ISBN: 9789401913911
Aantal bladzijden: 256